top of page

Bisafaris

En upplevelse för stora och små

Är ni nyfikna på hur ett bisamhälle ser ut och fungerar? Ni kanske funderar på att skaffa bin själva? Vill ni göra en spännande familjeutflykt? Ska ni ha möhippa eller svensexa och vill göra något annorlunda och roligt? Då tycker jag att du ska komma på bisafari!

bisafar1.jpg
Bisafari2.jpg

Såhär går det till

Surra och smaka

På en bisafari på Djäknegårdens honung börjar vi med att prata om hur ett bisamhälle är uppbyggt och på dess individer. Vi tittar på utrustning så som kläder och verktyg som en biodlare använder, och hur det är att faktiskt arbeta som en biodlare. Vi går sedan ut och tittar på bina. Vi går igenom ett bisamhälle och studerar honungskakor, bibröd (bipollen), larver, ägg, puppor och hur man ser skillnad på arbetsbi, drönare och drottning!

Vi avslutar med fika och honungsprovning. På honungsprovningen jämför vi olika sorthonung och vilken markant skillnad det kan vara på smaken på raps, lind och ljunghonung.

Praktiska detaljer

Bra att veta

Bisafari Pris: 350kr/vuxen, 200kr/barn (Fika ingår i priset).

Klädsel: Långärmat, långa byxor och stövlar. Skyddskläder och handskar lånar ni här.
 

Tid: Bisafarin tar 2.5-3 timmar.

Är ni sällskap på fler än 5 personer kan ni kontakta mig för att boka ett datum!
 

Förbokningar gäller! Vid ösregn eller vid färre än 5 anmälda förbehåller jag mig rätten att ställa in. Boka genom att skicka ett mail till: andrea@naturensguld.se eller ring till: 073 - 6210736

Kontakt bisafari

Kontakta oss för bisafari på Djäknegården

Kom till oss för en naturnära upplevelse

Glada bisafaribesökare

Tack för ditt meddelande!

Grön ikon
bottom of page